Snart är man hemma igen..

Snart är sommaren över och vardagen kommer igång igen. Visst jag har gjort mycket hushållssysslor här hos mina föräldrar, men det är ju inget jämfört vad man gör där hemma. Nu med Alva har man en enorm tvätthög på tre dar. Ser på ett sätt framemot att fara hem, vilket jag ofta annars inte gör. känns som att vi har en väldigt konstig familjesitution här. Blir bättre där och sen älskar jag min lägenhet, hur ska jag kunna flytta ifrån den? När man kommer hem är de bara TIO veckor tills jag börjar skolan igen, hjälp var tog de halvåret vägen? När jag var gravid tog tio veckor hur länge som helst men nu när piagn är född rinner tiden bara i väg. Men de är bra man får köra igång, man blir lat av att vara mammaledig!

Planen är att börja fara hem efter pigans läkarbesök den 23/8. Men eftersom vi inte har gjort så mycket med familjen lutar de åt att vi tar flyget till göteborg och hälsar på C´s syster och även Sara och Johan. Vi har planer på Lisseberg och äta på resturang, sen lär ju jag shoppa en massa det är ju vinter och kallt snart.

Tittar ut och ser att solen skiner 20.07 på kvällen, varför kan den inte lysa på dagarna? Vill kunna vara ute och sola och promenera med vagnen. Har inte badat en enda gång den här sommaren! Mycket skumt. Far till umeå i morgon och hoppas att vädergudarna för en gångs skull är med mig..

Rosa och hjärtan..

Ja rosa och hjärtan är de som kan sammanfatta min födelsedag bäst..

När jag beställde tårta bestämde jag mig för en prinsesstårta, såklart när de var jag som valde blev det en rosa, så gulligt! Fick underbart vackra rosor från chrille och Alva en blandning av ljus och mörkrosa, fick även ett jätte fint halsband med ett silverhjärta. Fick även en bukett av vännerna blandning av olika blommor i olika rosa färger, av dem fick jag även ett super sött litet armband med ett hjärta. Min systrar gav också ett halsband med ett hjärta i rosa glas och rosa underkläder. Min mormor gav även hon en blombukett med rosa blommor av henne fick jag även en dammsugare och en nitlott. Mina föräldrar gav en kristallkrona från ikea och Escadas nya doft. Fick av kusinen en tulpanvas full i godis och av Elli en lott som jag vann 50 kronor på.

Så sammanfattar man dagen så måste jag säga att hjärtan och rosa dominerade starkt! De var en väldigt bra födelsedag blev bjuden på lunch av hjärtat och fika av syrran. Vi grillade ett gäng och sen åt vi en massa tårta. Nu är de ett år till nästa födelsedag och då blir man 23!! Shit nu börjar man bli gammal!

Jag blir så less!

Varför måste det hela tiden vara dåligt väder? Sommaren är den enda årstid du har tid att vara ute och då ska du måsta sitta inne för att det är skit väder. Okej det kunde varit regn idag, då hade de varit ännu sämre. Men 11.8 grader 10 juli är inte sommar!

Känner mig ganska säker på att inte få en bakelse i år. Ända sedan jag varit liten när min morfar levde har jag fått en bakelse om Sara dagen inte regnat. Saradagen infaller ju på fruntimmersveckan i mitten av juli och de har väl hänt att ca 3 gånger har det varit sol på den.

I morgon blir jag 22 år. Låg igår i sängen innan jag somnade och funderade på vad jag hade hunnit med under min 22 år. Kom fram till att jag gått 9 årig grundskola, gått tre år på gymnasiet och blivit usk:a. Har lite mer än en termin kvar till att vara färdig Sjuksköterska. Fött en alldeles underbar liten Alva. Blivit sambo och förlovad. De är ändå en hel del men jag har mycket kvar att uppleva och göra!

Tankarna om Sommaren..

Såg just på nyheterna och vädret. Till min glada förvårning upptäckte jag att sommaren var på väg hit. Tjugofem grader varmt hela veckan. Kan inte tro på det innan jag ser det, men visst hade det varit härligt att ligga på gräsmattan och sola, dricka saft och bara mysa. Har inte varit så mycket av det ännu. Men samtidigt är jag inte sån pessimist att bara för att det regnat några veckor så tror jag inte att sommaren är över som alla gnäll tanter hela tiden tjatar om.

De värsta med den här sommaren är iaf alla irriterande myggor som gör allt för att få en att bli tokig. Vet inte om det är jag som är känslig eller om det är så för alla men jag hatar verkligen att vakna av de surrande ljudet på nätterna, hatar när man får myggbett som kliar så man kliar sår på kroppen.

Sommaren är tänkt vara den tid på året då alla människor ska vila upp sig för de grå och tråkiga året. Ändå klagar alla mina vänner att de aldrig är så trött som det är just då. Kanske beror de på att vi inte är varna att jobba och tidiga morgonen inte är nått för oss. Under skolhalvåret kan de ju hända att en och annan extra sovmorgon dök upp. Samtidigt gör de ljusa nätterna att de är helt omöjligt att bädda ner sig i sängen rätt tid.

En viktig aktivitet man måste hinna med innan sommaren är slut är att festa hela natten lång på en riktig sommarfestival. Dock tror jag festival tiden är över för mig, men känner ändå att jag hunnit med mina de festivaler jag velat och minnerna väl bevarade med allt roligt vi har gjort.

Till avslutning kan jag säga att jag verkligen älskar sommaren, de är helt klart den bästa årstiden och de jag ännu inte hunnit med är att äta våfflorna på Dundret i midnattsol, bäst att snart passa på med det.

RSS 2.0